Informatie voor ouders startende kleuters

Aanmelden

Aanmeldprocedure

Denkt u erover na om uw kind aan te melden op De Nieuwe Weg? U bent van harte welkom voor een rondleiding om kennis te komen maken met onze school. Tijdens de rondleiding laten wij u de school zien en geven wij u onderwijsinhoudelijke informatie. Na afloop geven wij u het aanmeldformulier mee naar huis. Wanneer u uw kind wilt aanmelden bij ons op school, kunt u het aanmeldformulier rustig thuis invullen. Na het invullen van het formulier kunt u deze op school weer inleveren. 

Voor het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u zowel telefonisch (0174-247166) als via e-mail (denieuweweg@wsko.eu) contact opnemen met de school. 

Na het aanmelden

Wanneer uw kind is aangemeld:

Ontvangt u van ons een inschrijfbevestiging met meer informatie.
Rond de derde verjaardag van uw kind, maar uiterlijk een half jaar voordat hij/zij vier jaar wordt, ontvangt u bericht van ons om aan te geven of wij hem/haar een onderwijsplek kunnen bieden.

Ongeveer zes weken voor de vierde verjaardag van uw kind nemen wij contact met u op om met u zes wenochtenden af te spreken. Door deze wenochtenden kan uw kind alvast rustig wennen aan het naar school gaan. Daarna krijgt hij/zij van ons een welkomstkaart en ontvangt u het intakeformulier per post.  
In principe komt uw kind de dag van de vierde verjaardag, officieel naar school. Tenzij dit in het weekend valt, dan komt uw kind op de maandag erna. 
Ongeveer zes weken nadat uw kind op school is gekomen, wordt u door de leerkracht uitgenodigd voor een gesprek om samen terug te kijken op de beginperiode. We bespreken het welzijn van uw kind zowel thuis als op school.
Instroom

Wanneer uw kind in juni, november of december jarig is, zullen wij contact met u opnemen wanneer uw kind kan starten op school. Deze perioden in het jaar zijn hectisch en het is voor nieuwe kinderen het fijnst als zij een rustige start kunnen maken. Is uw kind in juli of augustus jarig, dan start uw kind meteen na de zomervakantie. 

In februari starten wij een instroomgroep, groep 1c. Kinderen die vanaf 1 december 4 jaar worden zullen in deze groep instromen. Wanneer uw kind in november, december of januari jarig is, zullen wij contact met u opnemen om te bespreken wanneer uw kind kan starten op school. Deze perioden in het jaar zijn hectisch en het is voor nieuwe kinderen het fijnst als zij een rustige start kunnen maken. 

Daarnaast kan het zijn dat kinderen die voor 1 december 4 jaar geworden zijn, alsnog instromen in groep 1c. Dit zal in overleg zijn met u. Wanneer wij zien dat het noodzakelijk is voor het welzijn van uw kind, kunnen wij besluiten uw kind alsnog over te plaatsen naar groep 1c.