Gezonde voeding en fruitdagen

Wij vinden het belangrijk om op school aandacht te besteden aan de bewustwording van het belang van gezonde voeding. Hieronder kunt u onze regels rondom het eten en drinken op school nog eens doorlezen.

Tussendoortje voor de ochtendpauze
Wilt u uw kind een pakje of een beker met wat te drinken (geen koolzuurhoudend) en een gezond tussendoortje meegeven? Het tussendoortje kan bijvoorbeeld een stuk fruit, een “gezonde” koek of een boterham zijn. Het is niet de bedoeling dat de kinderen snoep of luxe koeken meenemen (stroopwafels, plakken cake, gevulde koeken, koeken met chocola enz.).

Lunch
De kinderen eten in de klas, onder begeleiding van de eigen leerkracht. Wilt u de lunch in een apart bakje doen? De kinderen mogen geen snoep meenemen.

Fruitdagen
Wij hebben fruitdagen op woensdag en vrijdag. Wij verwachten dan van u dat u uw kind, als tussendoortje tijdens de ochtendpauze, een gezond stuk fruit of groente meegeeft. Dat kan een appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien of druiven zijn. Een handvol cherrytomaatjes, een stuk komkommer, een wortel of paprika kan natuurlijk ook. Voor de jonge kinderen vragen wij u, zo nodig, het fruit of groente geschild en in kleine stukjes in een bakje mee te geven.

Trakteren op school
Een traktatie is een extraatje bij het vieren van een feestelijk moment, zoals een verjaardag. Op deze bijzondere dag voor kinderen zijn wij van mening dat hier een uitzondering gemaakt mag worden op de regel. De traktatie mag gezond zijn maar op deze dag mag er ook een keertje iets anders uitgedeeld worden.