Spectaculair 35-jarig jubileumfeest op WSKO basisschool De Nieuwe Weg

16 september 1985, nu 35 jaar geleden,  werd de Mariaschool omgedoopt tot basisschool De Nieuwe Weg. Toenmalig leerlingen Menno en Marcha van Benthem en Linda Boeters wonnen de prijsvraag met hun ingezonden nieuwe naam voor de school. Verschillende spelletjes werden met de kinderen gespeeld om ‘de geboorte’ van De Nieuwe Weg te vieren. Nu 35 jaar later wordt teruggekeken naar dat moment en feestelijk stilgestaan bij het jubileum!

 

Ondanks de situatie omtrent het coronavirus besloot de school, in overleg met de ouderraad en Circus Tadaa!, dat dit prachtige jubileum niet ongemerkt voorbij kon gaan. Xander Damen, directeur van De Nieuwe Weg is erg blij dat de dag ‘gewoon’ door kon gaan. “We konden helaas geen feest vieren met alle (oud) leerlingen én ouders, maar we hebben er in ieder geval een onvergetelijke dag van gemaakt voor de huidige leerlingen.” Donderdagavond kwamen alle vrijwillige ‘hulpouders’ op school om, op 1,5 m afstand, instructies te ontvangen van Jos Derks van Circus Tadaa!. Het was een informatieve, maar bovenal humoristische avond. Door deze instructieavond wist iedereen wat er van hem/haar verwacht werd en kon het feest beginnen!

 

Door het slechte weer op vrijdag, vond het feest plaats in de sporthal van sportvereniging Verburch. Vanaf 7.30 uur werd er met man en macht gewerkt om de sporthal om te toveren tot circuslocatie. DecoImprove zette prachtige ballondecoraties neer en alle vrijwilligers bouwden de activiteiten op. De kinderen stroomden binnen om 8.30 uur en om 9.00 uur barstte het feest los! Onder leiding van Circus Tadaa!, 36 vrijwilligers en alle leerkrachten werden de kinderen opgeleid tot heuse circusartiesten. Er werd gejongleerd, op de eenwielers gefietst, gebalanceerd en nog veel meer. Na de lunch mochten kinderen zich verkleden en een onderdeel kiezen waar ze zich in wilden specialiseren. Door ’s middags, in circuskleding, extra goed te oefenen op dat onderdeel, waren de kinderen klaar voor de grote voorstelling. De circustent werd ingericht en, één voor één, konden de groepjes laten zien wat ze hadden geleerd. Wat leverde dat een blije en trotse gezichten op!

 

Al met al kijken we terug op een geslaagde feestdag. Basisschool De Nieuwe Weg heeft 35 mooie jaren achter de rug. Op naar de volgende 35 jaar!

Content

Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. Dit geldt ook voor het leren, want ieder kind leert op een andere manier. De één vindt het fijn om de leerstof te stampen, de ander leert liever in schema's. De onderstaande link geeft aan op welke manieren je de leerstof eigen kunt maken met daarbij handige tips.