Jacques Vriens op De Nieuwe Weg

We zijn nog aan het nagenieten van het bezoek van Jacques Vriens aan De Nieuwe Weg. Wat een fijne man en wat een enthousiasme bij de kinderen én leerkrachten! Je zou Jacques Vriens kunnen kennen van de boekenreeks ‘De Bende van de Korenwolf’ en ‘Achtste Groepers Huilen Niet’. 

De Nieuwe Weg wil lezen stimuleren en daarom proberen we soms een ‘grote naam’ aan te trekken. Dit werkte heel goed! Kinderen waren in de klas al erg enthousiast en de rij bij het signeren was enorm. Er zijn tientallen boeken van hem verkocht.

De schrijver las voor uit De Bende Van de Korenwolf - De reis met de vliegende leunstoel en uit ‘Smokkelkinderen’. Ook vertelde hij iets over zijn eigen leven. Over hoe hij tot het schrijven is gekomen en hoe hij te werk gaat. Het voorlezen is Jacques Vriens nog niet verleerd. Hij liet de kinderen telkens achter met een cliffhanger, zodat ze wel verder wilden lezen.

Jacques Vriens zelf was ook erg te spreken over De Nieuwe Weg en liet dit zelfs merken op zijn Instagram met de tekst: 'Vandaag fijn schoolbezoek op WSKO De Nieuwe Weg. Enthousiaste kinderen en leerkrachten. Veel aandacht voor leesplezier. (Ik heb ook een dansje gedaan😊)'