bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 1

Nieuw schooljaar

Onderwijs.jpg

Welkom terug allemaal. Fijn om iedereen uitgerust en enthousiast weer te zien na de vakantie. We gaan er een mooi en leerzaam jaar van maken.

We wensen alle leerlingen en hun ouders een fijn schooljaar toe.

Schoolkalender

Deze week is de schoolkalender uitgedeeld. 
De schoolgids is digitaal verkrijgbaar en kunt u openen via de onderstaande link. Mocht u de schoolgids op papier willen ontvangen, kunt u er één bij Ellen of Nils ophalen.

Schoolgids 2018-2018

 

Informatieavond

Dinsdag 4 september is de informatieavond. In de groep van uw kind krijgt u van 19.00 uur tot 19.45 uur informatie over het komende schooljaar.

Aansluitend is in de aula om 20.00 uur de jaarvergadering van de ouderraad. Er wordt verteld welke activiteiten het afgelopen jaar door de OR zijn verricht en hoe de financiën zijn besteed. Ook zal de MR vertellen over haar activiteiten. De avond duurt tot 21.00 uur.

U bent van harte welkom.

Fruitdag

Fruitdagen%20groenrijk.jpg

Een gezonde levensstijl willen wij graag promoten en onder de aandacht van de kinderen brengen. Daarom zijn woensdag en vrijdag de fruitdagen op De Nieuwe Weg. 
Het is de bedoeling dat op die dagen alle leerlingen fruit meenemen om in de kleine pauze te eten. Fruit is lekker en gezond en mag natuurlijk ook op andere dagen meegenomen worden.

De juffen en meesters krijgen vaak een heerlijke traktatie als er een verjaardag wordt gevierd. Wij zouden het ook heel fijn om een gezonde traktatie te mogen ontvangen.  

Campina

Op De Nieuwe Weg kunnen leerlingen een abonnement nemen op Campina schoolmelk. Het is mogelijk om voor beide pauzes een abonnement af te sluiten.

Meer info: www.campinaschoolmelk.nl.

normal_Sport_sporten_kind_gym.jpg

Bericht uit de gymzaal

Kleding: op maandag en donderdag hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 gymles. Zij moeten die dag schoenen, een broekje, een shirt en een handdoek bij zich hebben.

Sieraden: voor de veiligheid van de leerlingen mogen er in de gymzaal geen sieraden gedragen worden. Er is tijdens de gymles geen toezicht in de kleedkamers. De school en de (gym)leerkracht zijn niet aansprakelijk in geval van verlies, diefstal of beschadiging van de persoonlijke eigendommen van de leerlingen.

Douchen: De leerlingen van groep 3 t/m 8 douchen na de gymles. Zij moeten dus een handdoek in een plastic tas bij zich hebben op maandag en donderdag. Er wordt geen zeep of shampoo gebruikt. Als deodorant mag alleen een roller gebruikt worden. Er wordt toezicht gehouden bij de kleedkamers. Ook de jongste leerlingen drogen zich zelf af. Wellicht kunt u er thuis op letten dat uw kind hier wat handiger in wordt. Het douchen is verplicht. Wanneer een leerling wegens een belangrijke (medische) reden een keer niet kan douchen, moeten de ouders/verzorgers dit aan de leerkracht doorgeven, telefonisch of door middel van een briefje.

Hebt u informatie over sporttoernooien in de buurt, dan kunt u contact opnemen met meester Jack: j.vanlier@denieuweweg.wsko.nl

Open monumentendag

Graag nodigen wij u uit voor Open Monumentendag op zaterdag 8 september en zondag 9 september a.s. in de H. Bartholomeuskerk te Poeldijk. Het thema van Open Monumentendag dit jaar is: Transport in Europa. Het volledige programma vindt u in de bijlage.

Graag tot ziens tijdens Open Monumentendag.

Historie Bartholomeus Poeldijk
Download

Openingsfeest

De ouderraad organiseert de feestelijke opening op vrijdag 7 september. U hebt hierover een uitnodiging mogen ontvangen. Komt u ook?

   
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden