bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 17
Hortensia_Blauw_4f8dc8ad4ffcf_1.jpg

Bloemenmarkt

De verkoop van de hortensia's is heel goed gegaan. De planten hebben 586 euro opgebracht! Huub van Leeuwen, vader van Jack uit groep 7, bedankt voor de mooie horstensia's! De opbrengst wordt besteed aan nieuwe T-shirts voor de sporttoernooien.

Afsluiting project

Op vrijdag 7 april hebben wij de projectweek op een gezellige manier afgesloten. In iedere groep is er op zijn/haar manier invulling gegeven aan het project "bouwen". Alle kinderen hebben die week met veel plezier hard gewerkt. Wij kregen complimenten hoe leuk de school was ingericht. Dank u wel voor deze positieve berichten, maar de kinderen hebben het vele werk gedaan. Wij willen u bedanken dat u bij deze afsluiting aanwezig wilde zijn.

Centrale Eindtoets

Dinsdag 18 april start de centrale eindtoets voor groep 8. Wij maken hierbij gebruik van de Citotoets, die in het leerlingvolgsysteem van onze school past. In die week maken de leerlingen dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend de eindtoets. Dinsdagmiddag en donderdagmiddag gaan zij met elkaar op pad, om weer energie op te doen voor de volgende dag!

Cito%20leerlingvolgsysteem_jpg_800x800_q85.jpg

Entreetoets groep 7

De leerlingen van groep 7 beginnen na de meivakantie aan de entreetoets. Deze toets meet de basisvaardigheden van de leerlingen op de onderdelen taal, rekenen-wiskunde en studievaardigheden. Aan de hand van een leerlingprofiel zien wij waar de leerlingen goed in zijn en waar zij meer ondersteuning bij nodig zullen hebben in aanloop naar het voortgezet onderwijs. De toets duurt twee weken en dagelijks maken de leerlingen enkele onderdelen.

Koningsspelen

De Koningsspelen zal plaatsvinden voor de groepen 3 t/m 8 op vrijdag 21 april op de voetbalvelden van Verburch. De leerlingen verzamelen die dag om 08.30 uur op de voetbalvelden bij zijn/haar groepsleerkracht. De fietsen kunnen achter de sporthal bij de handbalvelden worden neergezet. De auto’s parkeren op het grote parkeerterrein aan de rechterkant.

Alle kleuters houden de Koningsspelen op school, op het plein, in de speelzaal en in de gymzaal. De kleuters verzamelen in hun eigen groep.

De sportdag is om 12.00 uur afgelopen. 's Middags zijn alle groepen vrij.

De sportdag van de groepen 1 t/m 8 kan alleen bij goede weersomstandigheden doorgaan. Om hier geen misverstanden over te laten ontstaan, zal er op de desbetreffende dag om 8.00 uur op de site www.denieuweweg.wsko.nl en via Twitter gekeken kunnen worden. Daar staat vermeld of de sportdag wel of niet doorgaat. Gaat de sportdag niet door dan zal het gewone lesprogramma worden gevolgd.

 

Schoolfotograaf

ta_home_img01.jpg

De schoolfotograaf komt vrijdag 19 mei foto’s van uw kind(eren) maken. Er worden groepsfoto’s, portretfoto’s en broertje/zusje foto’s gemaakt. Dit jaar komt Jense en de Ruijter de schoolfoto’s maken. Meer informatie volgt na de meivakantie.

Meivakantie

Vrijdag 21 april om 12.00 uur begint de meivakantie. Maandag 8 mei zien we graag iedereen weer terug. Die dag vindt er luizencontrole plaats. Denk eraan dat u geen mooie creaties in het haar van uw kind maakt, dat maakt de controle moeilijk! Schoolmelk is er dinsdag weer. We wensen iedereen een zonnige vakantie toe.

Samenloop voor Hoop: verkoop kaarsenzakken

In het weekend van 24 en 25 juni 2017 vindt het evenement Samenloop voor Hoop plaats in het Hofpark in Wateringen.
Dit is een 24-uurs wandelevenement waarbij het geld, dat opgehaald wordt door de teams die lopen, naar de KWF Kankerbestrijding gaat.
Juf Mirjam en juf Corine lopen mee met een team, team Tuur, ter nagedachtenis aan de broer van juf Mirjam: Arthur.
Tijdens de Samenloop voor Hoop is er om 23.00 uur een ceremonie waarbij, langs het parcours waar gelopen wordt, kaarsen worden aangestoken.
Deze kaarsen staan in versierde zakken.
Om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel, willen wij deze kaarsenzakken op school verkopen.
Woensdag 19 april om 12.00 uur staan juf Mirjam en juf Corine in de hal van de school, waar u de kaarsenzakken voor € 5,- per stuk kunt kopen.
U neemt de zak(ken) mee naar huis en dan kunt u deze versieren met een mooie tekst, foto en/of tekening.

Na de meivakantie levert u de zak weer in bij Corine of Mirjam en dan zorgen zij ervoor dat uw kaarsenzak tijdens de Samenloop voor Hoop langs de looproute staat.

Wij hopen dat u dit goede doel wilt steunen en woensdag de 19e bij ons een kaarsenzak komt kopen! Alvast bedankt.

Gevonden voorwerpen

Komt u nog een kijkje nemen bij de gevonden voorwerpen? Er ligt heel veel. Voor de meivakantie gaan alle spullen die niet opgehaald zijn, naar de recycling!

 
Groep 6 op de veiling
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden