bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 2

Feestelijke opening

De feestelijke opening was een groot succes!
Er waren leuke activiteiten, heerlijke taarten en de poffertjes waren erg in trek. Deze opening was niet mogelijk zonder de ouderraad van De Nieuwe Weg. Dank jullie wel voor deze gezellige opening!

Vrije dagen en vakantie

Zonnetje-300x295.gif

Het komt voor, dat ouders vakantieverlof aanvragen buiten de vakanties om. In principe kan buiten de schoolvakanties geen verlof worden verleend. De Leerplichtwet bepaalt dat vakantieverlof uitsluitend verleend kan worden als één van de ouders of verzorgers van de leerling een beroep uitoefent waarbij het onmogelijk is om de vakantie tijdens de schoolvakanties te plannen. Vakantieverlof kan slechts eenmaal per schooljaar worden verleend voor ten hoogste tien dagen en het mag nooit in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar vallen. 

Lees verder

Groep 8 op kamp

Maandag 17 t/m donderdag 20 september gaat groep 8 op kamp. De kampcommissie heeft weer een gezellig en actief programma samengesteld. We wensen de leerlingen en hun begeleiders veel plezier!

Prinsjesdag-koffer-e1474379420210.jpg

Prinsjesdag

Voorheen was de school altijd op prinsjesdag vrij. Dit jaar is dat niet het geval. Een week later, op woensdag 26 september is de school dicht in verband met de WSKO-studiedag. 

Staking

Linda.JPG

Gisteren, woensdag 12 september, is een aantal collega's naar Rotterdam geweest om bij de estafettestaking aanwezig te zijn.

Het team van De Nieuwe Weg wil heel graag dat in de (nabije) toekomst het onderwijs een aantrekkelijker vak wordt voor huidige en toekomstige leerkrachten.
Met name voor de toekomst maken we ons veel zorgen: we hebben nu al een tekort aan leerkrachten en dat probleem wordt alleen maar groter wanneer er geen veranderingen komen op het gebied van met name werkdruk en salaris. We hopen dat we een duidelijk signaal hebben afgegeven naar de politiek. Juf Linda is zelfs in gesprek gegaan met een politicus om ons standpunt duidelijk te maken.

Het team van "De Nieuwe Weg" hoopt van harte dat dit voorlopig de laatste staking zal zijn er dat er overeenstemming wordt bereikt tussen bonden en werkgevers.

Verkeerssituatie De Nieuwe Weg

Zoals u gemerkt hebt, wordt er aan De Nieuwe Weg hard gewerkt. Eerder in het jaar hebben wij een overzicht gekregen over het verloop van deze wegwerkzaamheden. In de bijlage vindt u het totale overzicht van dit proces. Download

Viervoeters op het schoolplein

We vinden honden lieve dieren, maar ze zijn niet toegestaan op het schoolplein. Het voorkomt eventuele overlast bij een ongelukje en het is veiliger mocht er opeens een grote groep kinderen naar buiten komen.
Mocht u uw zoon en/of dochter ophalen, wilt u dan buiten het hek wachten met uw hond? Alvast bedankt!

Kinderpostzegels

Op donderdag 27 september gaan de leerlingen van groep 7 op pad met kinderpostzegels. Net als vorig jaar kunt u kaarten, postzegels en kinderpleisters kopen.

Vacature overblijfkracht

Simba verzorgt met veel enthousiasme de tussenschoolse opvang (TSO) voor diverse scholen in Monster en Poeldijk. Een team van pedagogisch medewerkers en overblijfkrachten begeleidt de kinderen tussen de middag tijdens het eten & drinken en daarna bij het (buiten) spelen. Zij zijn per direct op zoek naar overblijfkrachten die ons huidige team op de Nieuwe Weg en de Openbare Daltonschool kunnen aanvullen. 

Lees meer

   
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden