bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 21

Nieuws van de MR

De voorzitter van de MR, Eric van Schijndel, gaat helaas de MR verlaten. Via deze weg willen wij hem bedanken voor zijn inzet en het meedenken met de school. Dank je wel!

Tijdens de laatste MR-vergadering is Emily Hollebeek, de moeder van Anna uit groep 5 en Morris uit groep 4, gekozen als nieuwe voorzitter. Zij zal het stokje van Eric overnemen.

Gefeliciteerd Emily met deze nieuwe rol en we kijken uit naar een fijne samenwerking.

 

Vrije dagen

Volgend schooljaar hebben de leerlingen op de volgende (mid)dagen vrij:

Dinsdag 19 september 2017 (Prinsjesdag)
Vrijdag 13 oktober 2017
Vrijdag 17 november 2017
Vrijdag 22 december 2017
Woensdag 10 januari  2018 (WSKO-studiedag)
Maandag 5 maart 2018
Dinsdag 3 april 2018
Donderdagmiddag 26 april 2018
Maandag 14 mei 2018
Donderdagmiddag 12 juli 2018
Vrijdag 13 juli 2018

 

Juf Ilona van groep 8

Ilona.jpg

In deze nieuwsbrief mag ik me even aan jullie voorstellen.
In groep 8 komt een nieuw gezicht komend jaar.
Ik ben Ilona van der Meer. Ik werk nu reeds 22 jaar in het basisonderwijs. Velen van jullie denken nu vast: 'Ken ik haar niet?" Dat kan kloppen.
De afgelopen jaren ben ik actief geweest op het voetbalveld van Verburch. En ook bij de carnavalsvereniging van Poeldijk ben ik geen vreemde.
Komend jaar groep 8 samen met Christel. De kinderen die volgend schooljaar naar groep 8 gaan heb ik al even ontmoet. 
Ik heb er enorm veel zin in. Maar eerst: fijne zomervakantie!

Einde schooljaar nadert

Het einde van het schooljaar komt in zicht. Groep 8 oefent de musical vol overgave. Dat belooft een mooie afscheidsavond te worden. Alle leerlingen zullen de musical in de laatste schoolweek onder schooltijd bekijken.

Op de laatste schooldag tellen we om 12.00 uur op het plein af tot de vakantie en luiden we deze in met een lekker ijsje, getrakteerd door de ouderrraad, voor alle kinderen. U bent welkom om het begin van de vakantie met ons mee te vieren.

Hoofdluis

De laatste tijd krijgen wij uit verschillende klassen het bericht dat er hoofdluizen of neten zijn geconstateerd. Om verdere verspreiding te voorkomen, raden wij aan u om bij uw kinderen en bij uzelf de haren te (laten) controleren.

Wanneer in uw gezin hoofdluis voorkomt, moet u alle gezinsleden tegelijkertijd controleren en zo nodig behandelen. Laat er dus geen tijd tussen zitten. Luizen gaan nooit vanzelf over.

Het is onnodig en onverstandig om het haar met een bestrijdingsmiddel te behandelen als u geen hoofdluizen of verse neten heeft gevonden. Dit voorkomt niet dat uw kind hoofdluis krijgt en kan zelfs bijdragen tot resistentie van hoofdluismiddelen.

In verband met die resistentie gaat de voorkeur voor behandelen uit naar 14 dagen intensief kammen.

Zolang op school hoofdluis heerst, kunt u uw kind het beste dagelijks controleren; daarna wekelijks.

 

Boekenhuisje.jpg

Vakantieboek uit boekenhuisje

Er worden al veel boeken gelezen uit het boekenhuisje en we hebben nog veel boeken klaarstaan voor in het boekenhuisje. Blijf lekker lezen in de zomervakantie: neem een boek mee uit het boekenhuisje! 

Bericht van de ouderraad

Hawaii-feest 1 september 2017

Het openingsfeest afgelopen jaar was een groot succes, daarom willen we ook komend schooljaar inluiden met een openingsfeest. En dit jaar hebben we een thema: Hawaii!


Net als vorig jaar wordt het weer groot feest met allerlei spellen worden aangeboden, is er een springkussen, live muziek, een bakkraam en is er een bar met eten en drankjes.

Alle ouderhulp is welkom! Vorig jaar waren er ouders die hebben gebakken, haren gevlochten, glittertattoos gezet, in de ijskraam gestaan en zelfs een ouder die met een pony is gekomen.

Als je zelf iets hebt wat je zou willen doen, of wilt helpen met bijvoorbeeld opruimen of klaarzetten, laat het ons weten via de mail (gianne@veling.nl) of schiet een van de OR leden aan.
Oud-leerlingen-hulp is uiteraard ook welkom.
 

Gezocht

Voor de groepen 1/2 zijn we op zoek naar de volgende spullen:

- Lego
- Duplo
- Knexx
- Kapla
- Diertjes
- Kurken
- Poppen en poppenspullen
- Verkleedkleding (ook hoeden, tassen, sjaals, brillen, hakkenschoenen, kettingen)
- Keukenspullen (namaak eten, servies, pannen, short, houten lepels)
- Overige spullen voor de huishoek (telefoon, afstandsbediening, tafelkleedje, kassa, strijkplank, waslijntje, strijkijzer, attributen camping (kinderslaapzak, kampeerpannetjes, badpak, bikini.....), mini nepkerstboom​.

Hebt u toevallig nog iets thuis liggen dat niet meer gebruikt wordt en er nog goed uitziet, dan kunt u ons daar heel blij mee maken! U mag het inleveren in de koffiekamer. Alvast hartelijk dank!

Gevonden voorwerpen

Komt u nog even bij de gevonden voorwerpen kijken of er wat ligt van uw kind? Alle spullen gaan de laatste dag van het schooljaar naar de recycling.

 

Zonnetje-300x295.gif

Alvast een fijne vakantie

De zomervakantie is van zaterdag 8 juli t/m zondag 20 augustus. Wij wensen alle leerlingen en hun ouders alvast een fijne vakantie toe. We hopen op veel zon en we zien graag iedereen gezond weer terug op maandag 21 augustus 2017.

Uitglijden naar groep 3

Voor iedere leerling is het spannend om over te gaan naar de nieuwe groep. Vanmorgen hebben de leerlingen kennisgemaakt met hun nieuwe juf in de nieuwe klas. Voor de leerlingen van groep 2 wordt het helemaal spannend als zij de overstap gaan maken naar groep 3.
Deze feestelijke overstap laten wij niet zomaar voorbij gaan en daarom glijden de kinderen op woensdag 5 juli om 11.30 uur letterlijk uit naar groep 3. U bent van harte welkom om bij deze gebeurtenis aanwezig te zijn.

 
Juffenfeest 2017
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden