bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 11

Juf Lisanne

foto.jpg

Beste ouder(s) en verzorger(s) van De Nieuwe Weg,

Hier een stukje van de nieuwe juf van groep 1C . Mijn naam is Lisanne Groenewegen. Na mijn afstuderen aan de pabo, had ik besloten om eerst een gave reis te maken door Azië. Nu, vijf maanden later en veel avonturen rijker, ben ik terug en kijk ik er naar uit om weer voor te klas te staan! Ik heb het geluk dat ik de juf mag worden van groep 1C.

Ik heb er zin in om samen met de leerlingen op een spelenderwijze de kinderen te laten ontdekken en leren. U kunt mij van maandag tot en met vrijdag vinden in het lokaal van groep 1C! Mocht u vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag.

Tot ziens, Juf Lisanne 

Open Dag 2019

Open Dag 2019.jpg

Woensdag 13 februari vindt onze jaarlijkse Open Dag plaats. Die dag zetten we onze deuren open van 9.00 tot 12.00 uur.
Ouders die een goede en gezellige school zoeken voor hun kind zijn dan welkom. Op De Nieuwe Weg is onderwijskwaliteit belangrijk. Door modern onderwijs bereiken de leerlingen hoge resultaten. Speerpunt van de school is Engels als tweede taal, volgens de methodiek van EarlyBird. Kent u mensen die nieuwsgierig zijn naar onze school? Wij zullen hen met plezier rondleiden en uitgebreid over het onderwijs op De Nieuwe Weg vertellen.

23_2_flesvoeding.jpg

Baby nieuws

De vrouw van meester Jack is in verwachting. Zij verwachten hun tweede kindje in juli. Van harte gefeliciteerd! Wij wensen de vrouw van meester Jack een fijne zwangerschap toe.

Eerste rapport

Maandag 18 februari krijgen de leerlingen van groep 3 t/m 8 hun eerste rapport mee naar huis. Dinsdag 12 maart, donderdag 14 maart en woensdag 20 maart is er voor de ouders en kinderen van de groepen 1 t/m 7 de mogelijkheid om met de leerkrachten in gesprek te gaan.

De ouders van de leerlingen van groep 8 hebben geen gesprek, omdat zij kort geleden het adviesgesprek hebben gehad. De ouders van de leerlingen van groep 1a en 1b krijgen geen rapport, maar wel een gesprek met de leerkracht.

De leerlingen van groep 2 krijgen aan het eind van het schooljaar een rapport.
Volgende week krijgt u een uitnodiging om in te tekenen voor het rapportgesprek.

Janneke Schotveld

De afgelopen jaren hebben we steeds een bekende kinderboekenschrijver in de school op bezoek gehad. Zo waren Mathilde Stein, Edward van de Vendel, Manon Sikkel en Vivian den Hollander op bezoek om voor te lezen aan de leerlingen. Dit jaar zijn de groepen 3 t/m 5 aan de beurt. Zij worden op 18 februari vereerd met een bezoek van Janneke Schotveld. Zij heeft onder andere de boeken De kikkerbilletjes van de koning, Superjuffie en Botje geschreven.

Aan het eind van de ochtend is er een boekenkraam voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn in de boeken van Janneke Schotveld. Zij zal de boeken persoonlijk signeren. Komt u ook?

Door ieder jaar een schrijver op de school uit te nodigen, willen we het plezier in lezen een impuls geven bij de leerlingen.

Letterfeest

Alle leerlingen van groep 3 kennen álle letters! Dat was reden voor een feest: het letterfeest. De kinderen deden een speurtocht in de klas, werden in het zonnetje gezet en kregen een medaille!

Carnaval

carnaval.jpg

Vrijdag 22 februari van 13.15 uur tot 15.15 uur is het groot feest op De Nieuwe Weg. Alle kinderen komen verkleed op school. De groepen 1 t/m 8 zullen zullen in verschillende lokalen spelletjes spelen.
Aan het eind van de middag zullen we met elkaar de carnaval feestelijk afsluiten.

Reservekleding

Het gebeurt wel eens dat een leerling zijn/haar gymkleding vergeet. We hebben meestal reservekleding op school, maar helaas krijgen we niet alles terug. Indien u een shirtje of broekje wilt weggooien, wilt u dan aan ons denken? Namens meester Jack, alvast bedankt!

Voorjaarsvakantie

Vrijdag 22 februari start om 15.15 uur de voorjaarsvakantie. Maandag 4 maart is een vrije dag. Dinsdag 5 maart is een studiedag. We zien graag iedereen weer terug op woensdag 6 maart. Er vindt na de vakantie weer luizencontrole plaats. Wij wensen iedereen een fijne voorjaarsvakantie toe.

Gevonden voorwerpen

Komt u nog een kijkje nemen bij de gevonden voorwerpen? Er ligt heel veel. Voor de voorjaarsvakantie gaan alle spullen die niet opgehaald zijn, naar de recycling!

Plastic soep

Na de vakantie start de projectweek "plastic soep". Hiervoor hebben wij veel plastic materialen nodig. Dit kan van plastic doppen, schone plastic zakjes tot plastic bakken zijn. Vanaf maandag 11 februari kunt u het inleveren in de daarvoor bestemde bakken. Alvast bedankt voor de inzameling!

 
Kerst 2018
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden