bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 8

Kerst 2018

Kerst.jpg

Volgende week vieren we Kerst. 's Morgens zal de kerstviering in de kerk zijn. Alle groepen hebben een taak in de viering. Met toneelstukjes en liedjes maken we zelf de kerstviering. Het wordt een mooi moment om samen te zijn. 

's Avonds sluiten wij Kerst 2018 af met het kerstdiner.
Het kerstdiner begint voor alle groepen om 17:30 uur.
Hapjes kunt u tussen 17:20 uur en 17:30 uur in de klas zetten.
De kinderen van groep 1 t/m 3 kunnen om 18:45 uur in de klas opgehaald worden. Voor de andere kinderen duurt het kerstdiner tot 19:00 uur.

Voor u, als ouders/verzorgers, organiseren wij tijdens het kerstdiner van de kinderen de kerstborrel in de mooi versierde aula. Onder het genot van een drankje en een klein hapje kunt u gezellig kletsen met andere ouders. De aankleding wordt verzorgd door Growing Art, www.verhuurplanten.nl.

Start groep 1c

Zoals bekend start 7 januari 2019 instroomgroep 1c. Lisanne Groenewegen zal met ingang van 1 februari 2019 fulltime met de jongste kleuters gaan werken.

Omdat wij per 7 januari willen starten met groep 1c hebben wij voor de maand januari intern naar een oplossing gezocht en deze gevonden: juf Mirjam en juf Sandra zullen samen de eerste (bijna) 4 weken met de jongste kleuters gaan werken.
Door de inzet van juf Sandra in 1c is er in de maand januari geen klimopklas. Aangezien juf Mirjam in 1c zal werken, zullen juf Elisa (groep1/2b) en juf Nancy (groep 4) in januari fulltime werken.

Wij heten onze jongste kleuters van harte welkom en wensen hen een plezierige en goede tijd op De Nieuwe Weg.
Juf Lisanne wensen wij veel succes en fijne tijd in groep 1c.

Bedankt!

Ouders van de ouderraad: hartelijk dank voor jullie inzet en hulp tijdens Sinterklaas. Het is een fantastisch feest geworden. 
Ouders die donderdag 6 december zijn geweest bij het versieren van de school in kerstsfeer: fijn dat jullie er waren!

Huub van Leeuwen, bedankt voor de prachtige kerststerren.

Via deze weg willen wij ook Jeffrey Schulte van GrowingArt bedanken voor de hulp bij de kerstaankleding: alvast bedankt voor jouw hulp!

Vacature nieuwe directeur

Aan het begin van het jaar hebt u kunnen vernemen dat de directeur, Richard de Graaff, De Nieuwe Weg gaat verlaten.
De benoemingsadviescommissie is de afgelopen tijd druk op zoek gegaan naar een nieuwe directeur. Helaas heeft de eerste ronde niets opgeleverd, maar wij kunnen u nu melden dat er voor de kerstvakantie gesprekken gaan plaatsvinden met verschillende kandidaten.
Zodra er meer informatie is, krijgt u dat uiteraard zo spoedig mogelijk te horen.

Nieuwbouw

In de vorige nieuwsbrief werd u uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de gemeenteraadsvergadering waar het onderwerp huisvestiging op de agenda stond. Tijdens deze bijeenkomst is onder andere gesproken over de nieuwbouw van De Nieuwe Weg. Er zijn toezeggingen gedaan over dat er nieuwbouw gaat komen, maar dit is nog geen definitief besluit. In januari wordt de begroting vastgesteld. Hopelijk kunnen wij u dan verder informeren over het traject.

Scholenactie.jpg

Jumbo spaarpunten

Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het sparen en invoeren van de punten van de Jumbo. Wij hebben een totale score van 11764 punten.
Vanuit de Jumbo worden wij later op de hoogte gebracht hoe de verdeling van het geld precies zal gaan plaatsvinden. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte. Namens alle kinderen, dank u wel!

Adviesgesprekken

Op dinsdag 15 en donderdag 17 januari zijn de adviesgesprekken van groep 8. De ouders van groep 8 ontvangen binnenkort een rooster om zich in te schrijven voor deze gesprekken.

Studiedag

Op maandag 21 januari heeft het team van De Nieuwe Weg een studiedag.
Alle kinderen zijn deze dag vrij.

School Kerstkoor

Op 24 december om 19.00 uur zal het School Kerstkoor optreden tijdens de Gezinsviering op Kerstavond in de Bartholomeuskerk. Komt u ook luisteren?

Kindje Wiegen

Op 2e kerstdag om 11.00 uur is er in de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk een leuke kerstviering voor peuters en kleuters.

We steken gezellig de kaarsjes aan en staan stil bij het kerstverhaal.

Ook zingen we natuurlijk veel kerstliedjes samen met het kinderkoor Westland. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de kerststal!

De viering is speciaal bedoeld voor alle peuters en kinderen van groep 1 tot en met groep 3. Iedereen is welkom!

Bent u na afloop van de viering enthousiast geworden. En wilt u meedenken over de inhoud van de viering voor 2019, dan kunt u zich aanmelden via dit mailadres: bartholomeus@rkwestland.nl t.a.v. Helen de Vreede.

Gevonden voorwerpen

Wij hebben weer veel gevonden voorwerpen gevonden. Komt u even kijken of er iets van uw kind(eren) tussen zit? Woensdag 19 december worden de spullen die niet opgehaald zijn, naar de recycling gebracht.

Kerstvakantie

boomhiemke_kerstaanbieding.jpg

Volgende week vrijdag, 21 december, zijn alle leerlingen vrij. Aansluitend op deze dag start de kerstvakantie.

Na de vakantie zal er op luizen gecontroleerd worden. Er is op dinsdag 8 januari weer schoolmelk.

Wij wensen iedereen een gezellige vakantie toe. Fijne feestdagen en veel geluk in 2019! Op maandag 7 januari zien we iedereen graag gezond weer terug.

 
Afsluiting Kinderboekenweek
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden