bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 6
Scholenactie.jpg

Jumbo Spaaractie

Van woensdag 4 oktober tot en met dinsdag 21 november 2017 kan er bij Jumbo Supermarkten gespaard worden voor basisscholen! Samen met familie en vrienden kunt u  sparen voor spel- en leermaterialen voor De Nieuwe Weg. 

Hoe kunt u sparen voor De Nieuwe Weg?

Tijdens de actieperiode ontvangt u bij iedere € 10,- een schoolpunt met een unieke code bij de deelnemende Jumbo-winkels. Op deze website kunt u heel eenvoudig uw schoolpunten toewijzen aan De Nieuwe Weg. 

Voor deze actie is er een app gecreëerd. Deze app is te downloaden voor IOS en Android gebruikers. Met deze app wordt het makkelijker gemaakt om heel snel alle punten te scannen en toe te kennen aan uw school.

Sinterklaas

220px-Sinterklaas_2007.jpg

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer in het land!
Het wordt een groot feest in de klassen. Op donderdag 16 november zetten alle leerlingen hun schoen. Wilt u die dag een extra schoen mee naar school geven? Voor de leerlingen van de bovenbouw, groep 5 t/m 8, is op maandagmiddag 4 december een surprise tentoonstelling. De lokaaldeuren gaan het laatste kwartier open voor de leerlingen van deze groepen, zodat zij elkaars kunstwerken kunnen bewonderen. De surprise wordt niet ingepakt, maar de naam voor wie hij is blijft nog even geheim… Op dinsdag 5 december verwachten wij Sinterklaas met zijn Pieten ’s morgens op school. Wij verwelkomen hen op het schoolplein vanaf de Mauritslaan om 8.30 uur. Komt u hen ook toezingen? ’s Middags feesten we door, maar dan is Sint weer naar een volgende school.

Update nieuwbouw

Op donderdag 18 januari willen wij u van harte uitnodigen voor een informatieavond waarin wij u zullen bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot de nieuwbouw. Zoals wij u eerder hebben laten weten, heeft de gemeente besloten om ons schoolgebouw te vernieuwen. Dit kan in de vorm van nieuwbouw of renovatie zijn.

Dit schooljaar staan de studiedagen in het teken van onderwijsvernieuwingen. Engels en opbrengstgericht werken zijn dé belangrijkste speerpunten van de school, maar wij willen ons onderwijs tevens afstemmen op de toekomst. Als de kinderen groep 8 verlaten, willen wij ze een basis meegeven waarbij zij zelfstandig en verantwoordelijk de maatschappij in kunnen. Aan onze onderwijsvernieuwingen willen wij het gebouw laten aansluiten.

Hek rond de school

Wellicht hebt u het gemerkt dat het hek aan de Mauritslaan na 17.00 uur is gesloten. Met de start van de wintertijd begint de tijd van de donkere dagen. Om overlast te voorkomen op het schoolplein, sluiten wij vanaf 17.00 uur het hek aan de Mauritslaan. Hiermee willen wij voorkomen dat er jongeren op schoolplein zich gaan ophouden. Daarnaast hopen wij dat honden niet meer worden uitgelaten op ons schoolplein.

Veilige situatie

joepin.jpg

Onlangs heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen De Nieuwe Weg, Openbare basisschool de Dalton en onze buren. Wij vinden het belangrijk dat we goed contact hebben en dat we elkaar kunnen helpen. Zij helpen ons door een oogje in het zeil te houden in de weekenden en na schooltijd, maar zij vragen ook aan ons om mee te denken omtrent de verkeersdrukte rond de school.
Helaas constateren wij dat er regelmatig onveilige situaties ontstaan. Er worden bijvoorbeeld fietsen voor de opening van het hek gezet of automobilisten laten snel hun zoon of dochter in- of uitstappen aan de Mauritslaan. Kinderen die lopend of fietsend naar school komen, worden wel eens over het hoofd gezien.
Aan de Bernardolaan is een Kiss & Ride zone aangelegd om kinderen veilig naar school te brengen. Wij willen u vragen hiervan gebruik te maken en het daadwerkelijk te gebruiken om alleen kinderen te laten in- en/of uit te stappen. Wilt u anders gebruik maken van een parkeerplaats?
Houdt u alstublieft rekening met de veiligheid van alle kinderen. Alvast bedankt!

Boekenkraam

boeken.jpg

Aan het eind van de herfstvakantie hebben wij de boekenkraam weer afgesloten. Het was wederom een succes en dank u wel voor de aankopen! Er is voor € 350,- aan boeken verkocht waardoor de school boeken kan kopen voor een bedrag van € 35,-. Dank u wel!

Studiedag

Op vrijdag 17 november is er een studiedag.
Alle kinderen zijn deze dag vrij.

Aankomst Sinterklaas in Poeldijk

Nog een paar nachtjes slapen en dan is de intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 18 november zal Sinterklaas om 13.15 uur aanmeren. Dit jaar zal hij, samen met zijn Pieten, per boot aankomen bij de Terwebloem in Poeldijk.

U bent van harte welkom. Aansluitend aan de aankomst zal er een optocht zijn door Poeldijk onder muzikale begeleiding. De eindbestemming van de optocht zal aan de Bredenel 5 zijn, waar de Sint en Pietendisco wordt gehouden!

Dát spetterende festijn is vanaf 14.00 uur. De entree bedraagt €2,- per persoon. Voor kinderen is er bij binnenkomst wat te drinken en een speculaasje. Ouders en/of begeleiders kunnen tegen betaling iets nuttigen.

 

 
Project 2017
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden