bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 18

Entreetoets groep 7

De leerlingen van groep 7 zijn begonnen aan de entreetoets. Deze toets meet de basisvaardigheden van de leerlingen op de onderdelen taal, rekenen-wiskunde en studievaardigheden. Aan de hand van een leerlingprofiel zien wij waar de leerlingen goed in zijn en waar zij meer ondersteuning bij nodig zullen hebben in aanloop naar het voortgezet onderwijs. De toets duurt een week en dagelijks maken de leerlingen enkele onderdelen.

Schoolfotograaf

Op vrijdag 19 mei komt Jense en de Ruijter, de schoolfotograaf, de foto’s van uw kind(eren) maken. Er worden groepsfoto’s, portretfoto’s en broertjes/zusjes foto’s gemaakt. De achtergrond zal steigerhout wit zijn en het advies van de fotograaf is om fleurige kleding aan te doen.

Zodra de foto's klaar zijn, krijgt u hiervan uiteraard zo spoedig mogelijk bericht.

Schoolreis

De schoolreisjes komen eraan. Maandag 29 mei gaan de groepen 5 t/m 7 survivallen. De leerlingen moeten een lunchpakket en voldoende drinken meenemen.

Op vrijdag 2 juni gaan de groepen 1 t/m 4 naar Blijdorp. De jongste kleuters gaan niet mee op schoolreis. De betreffende ouders zijn hierover geïnformeerd. Zij zijn deze dag vrij! De kinderen die op schoolreis gaan, moeten een lunchpakket en drinken meenemen. 

Maandag lopen we rond 8.30 uur naar de Vredebestlaan toe waar de boot zal vertrekken naar GDA. Rond 15.00 uur varen we weer vanaf GDA naar school en we verwachten rond 15.30-15.45 uur terug te zijn op school.

Op vrijdag lopen we naar de Beatrixstraat, bij de Leuningjes, waar de bussen staan. Daar worden de kinderen ook 's middags weer afgezet.

De leerlingen worden beide dagen op de gewone tijd op school verwacht.

Meer informatie over de schoolreisjes is via een aparte brief gemaild.

les.jpg

Boekenhuisje

In de gang hebben wij voor alle kinderen een boekenhuisje. In dit boekenhuisje staan boeken voor alle kinderen. Als u een leuk boek zoekt voor uw zoon of dochter, dan kunt u hieruit een boek halen. U mag dit boek houden of als het boek uit is, weer terug zetten. Wij hebben de afgelopen week weer veel nieuwe boeken gekregen en hebben deze in het kastje gezet. Komt u kijken in ons boekenhuisje?

Studiedag

Woensdag 24 mei is er een studiedag. Deze dag zijn alle leerlingen vrij. Aansluitend op deze dag volgen twee vrije dagen waarvan er één Hemelvaartsdag is. Wij wensen u alvast een mooi, lang weekend.

 
Project groep 5
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden