bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 10
Xander.jpg

Nieuwe directeur

Beste ouder(s) en verzorger(s) van De Nieuwe Weg,

Ik ben Xander Damen en vanaf 1 april aanstaande zal ik werkzaam zijn als directeur van De Nieuwe Weg. Ik ben erg verheugd dat ik leiding mag geven aan deze mooie, vooruitstrevende school. Met onderstaand bericht zal ik mezelf kort voorstellen.

Met mijn 28 jaar ben ik een jonge directeur. Toch ben ik 9 jaar werkzaam geweest op CBS De Gantel, waarvan 2 jaar als adjunct-directeur. Ik typeer mijzelf als open, eerlijk, ambitieus, gemotiveerd  en enthousiast. In 2017 ben ik in het huwelijksbootje gestapt met mijn vrouw Mandy. Zij is werkzaam in het speciaal onderwijs op de Herman Broerenschool.

Ik zou nog veel meer willen vertellen, maar voor nu laat ik het bij deze korte samenvatting. Vanaf maandag 1 april ben ik iedere dag op school. Dan is er gelegenheid om persoonlijk kennis te maken.

Zapp Live

5117495_zapplive.jpg

Op zaterdag 26 januari is groep 8 live op de televisie te zien op NPO 3 om 8.45 uur. Zij zijn als publiek aanwezig bij het televisieprogramma Zapp Live. U zit toch ook klaar om te kijken?

Nationale Voorleesdagen

Gisteren, woensdag 23 januari, zijn de Nationale Voorleesdagen gestart. 
In de vorige nieuwsbrief meldden wij dat we een bekende schrijver zouden uitnodigen om in deze week te komen voorlezen. Helaas is het niet gelukt om deze schrijver te regelen, maar we proberen haar op een later moment in het jaar alsnog uit te nodigen voor de groepen 3 t/m 5. 
Het lezen staat deze weken centraal in iedere groep en we blijven het lezen stimuleren. Doet u met ons mee?

Studiedag

Afgelopen maandag was de studiedag voor het team van De Nieuwe Weg. 
Tijdens deze dag heeft het team gekeken naar de kwaliteiten van de school en hoe wij ons onderwijs kunnen verbeteren. 
Op deze dag heeft meester Jack ook het team meegenomen in het concept bewegend leren. Uit onderzoek blijkt dat bewegen een stimulerende werking heeft op het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden. Meester Jack heeft praktische tips gegeven die we in de klassen zullen toepassen. U hebt hiervan al iets kunnen zien, want afgelopen week was de tafel van twee op de trap geplakt. Lopend op de trap werd deze tafel ingeoefend.

Cito-toetsen

Deze periode worden de halfjaarlijkse Cito-toetsen bij de groepen 3 t/m 8 afgenomen. Wij verdelen deze toetsen over meerdere dagen en weken, zodat de kinderen deze toetsen rustig kunnen maken.
U zult merken dat de Cito-resultaten niet in Parnassys direct te zien zijn, want wij voeren onze resultaten in en analyseren daarna de toetsresultaten. Mochten er opvallende resultaten zijn, dan zal de leerkracht van uw zoon en/of dochter uiteraard contact met u opnemen om dit vooraf te bespreken voordat de gegevens weer zichtbaar worden in het ouderportaal. 

 
Kerst 2018
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden