bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 1

Nieuw schooljaar

Welkom terug allemaal. Fijn om iedereen uitgerust en enthousiast weer te zien na de vakantie. We gaan er een mooi en leerzaam jaar van maken.

We wensen alle leerlingen en hun ouders een fijn schooljaar toe.

De Nieuwe Weg gaat digitaal

Sinds de meivakantie is De Nieuwe Weg gestart met 30 Chromebooks en als proef mocht groep 4 dertig tablets uitproberen. Uit ervaring is gebleken dat het gebruik van Chromebooks beter werkt voor zowel de leerlingen als de leerkracht. Daarom zijn er in de zomervakantie veertig nieuwe Chromebooks bijgekomen waarmee zowel de groepen 6, 7 en 8 kunnen werken. Daarnaast zijn de digitale borden in groepen 4 t/m 8 vervangen. Van deze mooie, nieuwe ICT-faciliteiten willen wij het onderwijs op De Nieuwe Weg verder verbeteren en de leerlingen voorbereiden op de toekomst. Tijdens de informatieavond op donderdag 31 augustus kunt u deze vernieuwingen bewonderen.

Schoolkalender

Deze week is de schoolkalender uitgedeeld. De schoolgids is ook verkrijgbaar, maar die krijgt u per e-mail binnen. Uiteraard kunt u deze gids bekijken via de website. Mocht u de schoolgids op papier willen ontvangen, dan kunt u er één bij Ellen of Nils ophalen.

Openingsfeest

De ouderraad organiseert de feestelijke opening op vrijdag 1 september. U heeft hierover inmiddels een uitnodiging ontvangen. Komt u ook?

Informatieavond

Donderdag 31 augustus is de informatieavond. In de groep van uw kind krijgt u van 19.00 uur tot 19.45 uur informatie over het komende schooljaar.

Aansluitend is in de aula om 20.00 uur de jaarvergadering van de ouderraad. Er wordt verteld welke activiteiten door de OR zijn verricht het afgelopen schooljaar en hoe de financiën besteed zijn. Ook zal de MR vertellen over haar activiteiten. De avond duurt tot 21.00 uur.

U bent van harte welkom.

Fruitdagen%20groenrijk.jpg

Fruitdag

Een gezonde levensstijl willen wij graag promoten en onder de aandacht van de kinderen brengen. Daarom zijn woensdag en vrijdag de fruitdagen op De Nieuwe Weg. 
Het is de bedoeling dat op die dagen alle leerlingen fruit meenemen om in de kleine pauze te eten. Fruit is lekker en gezond en mag natuurlijk ook op andere dagen meegenomen worden.

De juffen en meesters krijgen vaak een heerlijke traktatie als er een verjaardag wordt gevierd. Wij zouden het ook heel fijn om een gezonde traktatie te mogen ontvangen.  

Bericht uit de gymzaal

Kleding: op maandag en donderdag hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 gymles. Zij moeten die dag schoenen, een broekje, een shirt en een handdoek bij zich hebben.

Sieraden: voor de veiligheid van de leerlingen mogen er in de gymzaal geen sieraden gedragen worden. Er is tijdens de gymles geen toezicht in de kleedkamers. De school en de (gym)leerkracht zijn niet aansprakelijk in geval van verlies, diefstal of beschadiging van de persoonlijke eigendommen van de leerlingen.

Douchen: De leerlingen van groep 3 t/m 8 douchen na de gymles. Zij moeten dus een handdoek in een plastic tas bij zich hebben op maandag en donderdag. Er wordt geen zeep of shampoo gebruikt. Als deodorant mag alleen een roller gebruikt worden. Er wordt toezicht gehouden bij de kleedkamers. Ook de jongste leerlingen drogen zich zelf af. Wellicht kunt u er thuis op letten dat uw kind hier wat handiger in wordt. Het douchen is verplicht. Wanneer een leerling wegens een belangrijke (medische) reden een keer niet kan douchen, moeten de ouders/verzorgers dit aan de leerkracht doorgeven, telefonisch of door middel van een briefje.

Heeft u informatie over sporttoernooien in de buurt, dan kunt u contact opnemen met meester Jack: j.vanlier@denieuweweg.wsko.nl

Campina

Op De Nieuwe Weg kunnen leerlingen een abonnement nemen op Campina schoolmelk. Het is mogelijk om voor beide pauzes een abonnement af te sluiten.

Meer info: www.campinaschoolmelk.nl.

Rondje Poeldijk

Welk kind wil nu niet lekker aan de slag met mooie bloemen? En met die bloemen zijn of haar fiets, skelter en/of step versieren en trots meerijden in een corso? Dat kan! Op zaterdag 2 september kunnen kinderen voor slechts € 1,50 hun voertuig komen versieren met vele mooie, kleurrijke bloemen. Kom tussen 9.00 - 11.45 uur of 12.30 - 15.00 uur naar het Kassie achter de Action in Poeldijk. Diezelfde avond om 19.00 uur kunnen alle kinderen hun mooie creaties tonen tijdens het corso door het dorp. Komen jullie ook? Tot dan.

Open monumentendag

Graag nodigen wij u uit voor Open Monumentendag op zaterdag 9 september en zondag 10 september a.s. in de H. Bartholomeuskerk te Poeldijk. Het thema van Open Monumentendag dit jaar is: Boeren, burgers en buitenlui. Het volledige programma vindt u in de bijlage.

Graag tot ziens tijdens Open Monumentendag.

Historie Bartholomeus Poeldijk

Download

Vrije dagen alle groepen

In verband met Prinsjesdag zijn alle groepen op dinsdag 19 september vrij. Groep 8 is op dat moment op kamp. Vrijdag 22 september zijn zij vrij.

 
Dino's en meer in groep 1-2b
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden