bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 19

Verkeersexamen

Op woensdag 17 mei hebben de leerlingen van groep 7 deelgenomen aan het praktijkgedeelte van het landelijke verkeersexamen. Zij hebben eerder in het jaar hun theorie-examen gedaan en voor beide examens zijn alle leerlingen van groep 7 geslaagd!

Gefeliciteerd met jullie verkeersdiploma!

2013-05-16_geslaagd-verkeersexamen.jpg

Schoolreis

Afgelopen maandag zijn de groepen 5 t/m 7 aan boord gegaan om koers te zetten naar Madestijn waar zij een actieve, gezellig en mooie survivaldag hebben gehad. Ze konden boogschieten, kanovaren, vlotten bouwen en over de touwbrug naar de overkant komen. De kinderen waren erg enthousiast over de schoolreis.

Morgen, vrijdag 2 juni, gaan de groepen 1 t/m 4 naar Blijdorp. De verwachting is dat het een zonnige dag wordt, dus wij willen u vragen om uw kind goed in te smeren en voldoende drinken mee te geven. Ook zij zullen een mooie dag gaan krijgen tussen de dieren.

W4Kangoeroe wedstrijd

IMG_1501.JPG

Afgelopen maart hebben meerdere kinderen van groep 3 t/m 8 deelgenomen aan de WereldWijde WiskundeWedstrijd. Bij deze wedstrijd werkten de kinderen, alleen of samen, aan ingewikkelde rekenvraagstukken. De hersenen moesten flink worden gekraakt, maar wat mogen wij trots zijn op onze leerlingen. De uitslag heeft even op zich mogen wachten, maar wat hebben zij het goed gedaan. De deelnemers hebben een diploma en een prijs ontvangen.

Het is nog extra leuk om te vermelden dat één van onze leerlingen, in de categorie groep 5 & 6, landelijk gezien de zesde plaats heeft weten te behalen. In deze categorie deden meer dan 10.000 leerlingen mee.
Floortje Lusthof (groep 6) werd daarom door de organisatie extra in het zonnetje gezet door een jaarabonnement te krijgen op een tijdschrift naar keuze.

Floortje, maar ook alle andere deelnemers, goed gedaan!

Cito%20leerlingvolgsysteem_jpg_800x800_q85.jpg

CITO

Het einde van het schooljaar begint te naderen. Aan het eind van ieder schooljaar nemen wij in de groep 3 t/m 7 een aantal CITO-toetsen af om de voortgang te meten. Het afgelopen jaar hebben zij hard gewerkt, veel geleerd en nieuwe kennis opgedaan. Door middel van de toetsen willen wij meten hoe goed zij deze kennis en vaardigheden beheersen.

Klik hier om verder te lezen

Inschrijven

De afgelopen maanden hebben wij veel nieuwe leerlingen mogen verwelkomen en er zullen komend jaar ook nog nieuwe leerlingen instromen. Om de kwaliteit van onze school te bewaken willen wij de groepen niet te groot laten worden. Wij staan bekend als een kleinschalige school en dat willen wij graag zo houden. Daarom is het belangrijk dat leerlingen zo vroeg mogelijk worden ingeschreven. Dit geldt vooral ook voor broetjes en zusjes.
Als een broertje of zusje voor zijn/haar eerste jaar is ingeschreven, is hij/zij gegarandeerd geplaatst.

Uitschrijven

Mocht u binnenkort gaan verhuizen of mocht uw zoon en/of dochter naar een andere school gaan, dan is het van belang dat u dit tijdig bekend maakt. Het is vooral belangrijk dat u de directie hiervan op de hoogte brengt, want zij moeten weten per wanneer de uitschrijving plaatsvindt en naar welke school uw kind gaat. Zij zijn wettelijk verplicht dit te vermelden bij een uitschrijving.
De uitschrijving ook graag per mail bevestigen via: info@denieuweweg.wsko.nl
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Tweede Pinksterdag

Maandag 5 juni is het Tweede Pinksterdag. Deze dag zijn alle leerlingen vrij.

Kindervakantiespelen

Voor alle Poeldijkse kinderen tussen de 6 en 12 jaar is er in 5e week van de zomervakantie (van 7 tot 12 augustus) de kindervakantiespelen.
We hopen weer veel kinderen te zien in deze week.
De kaartverkoop is op woensdag 14 juni van 9:00 uur tot 9:30 uur bij de Leuningjes.
Het gehele programma zit in de bijlage en tevens het inschrijfformulier.
 
Hopelijk tot dan.

Met vriendelijke groet,

de Kindervakantiespelen. Download

 
Dino's en meer in groep 1-2b
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden