bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 5
boeken.jpg

Boekenkraam

Aan het eind van de herfstvakantie hebben wij de boekenkraam weer afgesloten. Het was een groot succes en dank u wel voor de aankopen! Er is voor € 515,- aan boeken verkocht, waardoor de school boeken kan kopen voor een bedrag van € 52,-. Dank u wel!

Stagiaires

In samenwerking met Thomas More Hogeschool zullen wij vier studenten van de lerarenopleiding begeleiden. Zij gaan, onder begeleiding van de groepsleerkracht, ervaring opdoen in het lesgeven.

De volgende stagiaires zijn in de onderstaande groepen aanwezig:
Groep 1-2a: Sam Voogt
Groep 5: Rosalie Kamp
Groep 7: Shaunna Bruin
Groep 8: Chloë Verhoeve

Wij wensen hen veel plezier op De Nieuwe Weg!

e04.jpg

Verkeerssituatie

De afgelopen weken kregen wij weer verschillende berichten binnen van buren en van ouders op het plein over de verkeersveiligheid rond de school. Auto's worden niet in de parkeervakken neergezet of ze worden op de Kiss & Ride-zone geparkeerd. Ook de doorstroming, het wegrijden uit een parkeervak en de snelheid leveren regelmatig gevaarlijke situaties op. 
Er zijn gelukkig nog geen ongevallen gebeurd en dit willen wij graag zo houden. Wij hebben uw hulp daarbij hard nodig!

Zorg ervoor dat u zich aan de verkeersregels houdt. We willen dat alle kinderen veilig van en naar school toe kunnen. Dat wilt u toch ook?

Ontruimingsoefening

Ieder jaar doen wij twee ontruimingsoefeningen. Op deze manier oefenen wij, in het geval van een calamiteit, om alle leerlingen zo snel en veilig mogelijk buiten te krijgen.

Dinsdag 9 oktober hebben wij de aangekondigde ontruiming gehad. Alle leerlingen en collega's waren binnen 4 minuten uit het gebouw.

Schoolvakantie 2019-2020

De schoolvakanties voor het schooljaar 2019-2020 zijn bekend.
De roostervrije (mid)dagen volgen aan het eind van het schooljaar.

Herfstvakantie
Zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober 2019

Kerstvakantie
Zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari 2020

Voorjaarsvakantie
Zaterdag 22 februari t/m zondag 1 maart 2020

Paasweekeinde
Vrijdag 10 april t/m maandag 13 april 2020

Meivakantie
Zaterdag 25 april t/m zondag 10 mei 2020

Koningsdag
Maandag 27 april in de meivakantie

Hemelvaart
Donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei 2020

Pinksteren
Zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni 2020

Zomervakantie 2020
Zaterdag 18 juli t/m zondag 30 augustus 2020

Ouder- en kindgesprek

In overleg met de MR starten we dit schooljaar met ouder- kindgesprekken. Deze gesprekken komen in plaats van de rapportgesprekken.
Bij het gesprek zijn de ouders/verzorgers, de leerling en de leerkracht aanwezig. De gesprekken gaan “met” i.p.v. “over” de leerling. Scholen die al op deze manier de gesprekken voeren, zijn hier erg enthousiast over.

Het “ouder-kindgesprek” is deze ronde voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8. Voor de leerlingen van de groepen 1/2a en 1/2b zijn er deze ronde nog de “traditionele” rapportgesprekken zonder de betreffende leerling. Omdat er ook leerlingen bij de gesprekken aanwezig zullen zijn, vinden de gesprekken ’s middags plaats. Gescheiden ouders kunnen op één moment in het gespreksrooster inschrijven.

Onlangs hebt u een uitnodiging gekregen om u in te schrijven in de digitale agenda.

Adreswijziging

De laatste tijd verhuizen veel kinderen naar een tijdelijke of nieuwe woning. Het is voor ons belangrijk om het juiste adres te hebben voor onze administratie. Dit geldt ook voor nieuwe (mobiele) telefoonnummers. Mocht er iets veranderen in deze gegevens, wilt u dit dan doorgeven aan onze administratie? Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@denieuweweg.wsko.nl. Alvast bedankt!

Scholenactie.jpg

Sparen voor school

Van woensdag 3 oktober tot en met dinsdag 27 november 2018 kan er bij Jumbo Supermarkten gespaard worden voor basisscholen! Samen met familie en vrienden kunt u  sparen voor spel- en leermaterialen voor De Nieuwe Weg.

Hoe kunt u sparen voor De Nieuwe Weg?

Tijdens de actieperiode ontvangt u bij iedere € 10,- een schoolpunt met een unieke code bij de deelnemende Jumbo-winkels. Op deze website kunt u heel eenvoudig uw schoolpunten toewijzen aan De Nieuwe Weg.

Voor deze actie is er een nieuwe app gecreëerd. Deze app is te downloaden voor IOS en Android gebruikers. Met deze app wordt het makkelijker gemaakt om heel snel alle punten te scannen en toe te kennen aan onze school. 

 
Afsluiting Kinderboekenweek
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2015 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden